Go to previous topic
Go to next topic
Last Post 3/12/2007 5:03 PM by  Roger French
Portal Search Box
 4 Replies
Author Messages
Roger French
Private
Private
Veteran Member
(1304 points)
Veteran Member
Posts:542


Send Message:

--
3/7/2007 10:01 PM
    In Portal, I've got 5 custom programs I can successfully search for in the Search box in Portal. The search results in the 5 custom programs displaying OK. My web user record has login field tied to a security class (called SECLASSA for example). SECLASSA does have full access to the custom programs.

    If I change my login field tied to another security class (SECLASSB), then IOSCACHERefresh, then login again, and try to search in the Search box, the 5 Custom programs ARE NOT found (0 Hits). I DO have access to the custom programs in the security class.

    The permissions in $WEBDIR/lawson/portal/content/forms for the programs is : rwxrwxrwx

    Permissions in <pl>/map/default are also rwxrwxrwx

    I also redid the scrgen and still no luck.

    Anyone know what controls the ability to search for a program in the Search box? Something to do with the security class? If so, how?

    Thanks in advance,

    -Roger

    John Henley
    Private
    Private
    Senior Member
    (9908 points)
    Senior Member
    Posts:3320


    Send Message:

    --
    3/8/2007 3:22 PM
    Hi Roger,
    I'm assuming you're referring to IOS 8 rather than LSF9.
    Also, that you're not setting up the program as a bookmark? (which is OK)

    Portal calls the LawSearch servlet, which looks in program tokens and bookmarks.
    URL for the servlet call looks like this, where PDL=PROD is product line, and q=XXYY is looking for token XXYY:
    http://webserver/servlet/...OCACHE=1173369063578

    If LawSearch returns a "find" either in bookmarks or programs, Portal then calls Xpress.


    The process you're using sounds like it should work, but I would verify that you really can see the token (using LID / lapm) using SECLASSB before troubleshooting Portal's search.
    Thanks for using the LawsonGuru.com forums!
    John
    Sam Simpson
    Private
    Private
    Veteran Member
    (673 points)
    Veteran Member
    Posts:239


    Send Message:

    --
    3/8/2007 4:12 PM
    Roger,

    Try this first : http://:/servlet/Profile?_REFRESH=True then do IOSCACHERefresh. Sometimes a combination with rebuilding custom form index will work too. If your
    security class does not have full access then this will require RD30. Hope this helps.
    Roger French
    Private
    Private
    Veteran Member
    (1304 points)
    Veteran Member
    Posts:542


    Send Message:

    --
    3/9/2007 11:15 AM
    I've already tried the IOSCacheRefresh, etc.
    The forms I can add as bookmarks. The forms are Design Studio versions.

    Example: I have a program called DR05 which I can call in LID.
    I have 5 other custom versions of DR05 from Design Studio. The forms in portal/content/forms are:
    DR05.1_Program1
    DR05.1_Program2
    DR05.1_Program3
    DR05.1_Program4
    DR05.1_Program5

    The bookmarks are added ok as:
    LAWFORM|PDL=TEST|TKN=DR05.1|ID=DR05.1_Program1

    etc.
    And I can successfully add them as bookmarks.

    Again, When I try to search in Search box DR05.1 I am expecting to get,
    DR05.1_Program1
    DR05.1_Program2
    DR05.1_Program3
    DR05.1_Program4
    DR05.1_Program5

    But all I get is the default DR05.1 default (indicated in RD69.1) I don't get DR05.1_Program1, Program2, etc.

    -R
    Roger French
    Private
    Private
    Veteran Member
    (1304 points)
    Veteran Member
    Posts:542


    Send Message:

    --
    3/12/2007 5:03 PM
    I think I solved the issue. You need to click on the tiny magnifying glass then select Bookmarks to properly search. The correct results are returned. When simply hitting the ENTER key, incorrect results are returned. Yes I know, quirky.


    ---