PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 08/29/2017 2:50 PM by  bernfc10
PO100-Purchase orders
 10 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
bernfc10
Programmer/analyst
State
Veteran Member
(997 points)
Veteran Member
Posts:469


Send Message:

--
08/28/2017 8:46 AM
    For some strange reason, all of the sudden the PO100 auto job is now creating purchase orders intol 1 single PO# for different ship to locations/Pyxis locations. We need to have 1 purchase order created for Each Separate Location. So if we have orders from Location 1X & 2X for example - these must each get their own PO number.
    They can not be combined into 1 Purchase Order.
    Up to RQ500 the settings/parameters were fine and it created individual source documents..
    Once the PO100 ran - it took those individual source documents and combined them all into 1 Purchase Order.

    Any ideas why this might be happening or how to fix it?
    JimY
    Private
    Private
    Veteran Member
    (1089 points)
    Veteran Member
    Posts:389


    Send Message:

    --
    08/28/2017 9:18 AM
    A couple of places you can check would be RQ01 - Requesting Location and PO10 - PO Vendor.
    bernfc10
    Programmer/analyst
    State
    Veteran Member
    (997 points)
    Veteran Member
    Posts:469


    Send Message:

    --
    08/28/2017 10:47 AM
    RQ01 for location ANEST pyxis is set to N, should we change it to Y?
    MChism
    ERP Business Analyst
    Arvest Banking Operations
    Basic Member
    (26 points)
    Basic Member
    Posts:12


    Send Message:

    --
    08/28/2017 11:14 AM
    What are your parameters in PO100. Specifically on the Main screen. This has been working in the past and is not working now all of a sudden? Any patches or updates recently installed?
    JimY
    Private
    Private
    Veteran Member
    (1089 points)
    Veteran Member
    Posts:389


    Send Message:

    --
    08/28/2017 12:30 PM
    Mine shows 0 or blank for do not combine. 1 would be combine.
    MChism
    ERP Business Analyst
    Arvest Banking Operations
    Basic Member
    (26 points)
    Basic Member
    Posts:12


    Send Message:

    --
    08/28/2017 1:04 PM
    Our reports are similar. I have a "N" in One ship to per PO and a "N" in Combine on PO Line. Those two fields stuck out to me so I wanted to confirm.
    bernfc10
    Programmer/analyst
    State
    Veteran Member
    (997 points)
    Veteran Member
    Posts:469


    Send Message:

    --
    08/28/2017 2:25 PM
    The last patch applied on on 7/30 patch 113621.
    parameters:

    company = 00
    Include cost option = N
    Release purchase order Y
    maximum number of lines on PO blank
    one ship to per po N
    system code RQ
    Default Delivery Days 1
    Combine on PO line N
    MChism
    ERP Business Analyst
    Arvest Banking Operations
    Basic Member
    (26 points)
    Basic Member
    Posts:12


    Send Message:

    --
    08/28/2017 2:40 PM
    I'm assuming that you all run the jobs more frequently than once a month so the patch on 7/30 would have no affect correct? You have ran the 100 successful since the patch?

    Parameters are how I have my jobs set.

    In RQ01 for that location can you check to see the setting for "Single Document to a PO" field. I have a 1 in that blank.
    bernfc10
    Programmer/analyst
    State
    Veteran Member
    (997 points)
    Veteran Member
    Posts:469


    Send Message:

    --
    08/28/2017 2:48 PM
    Single Document to a PO" = blank/no default
    JimY
    Private
    Private
    Veteran Member
    (1089 points)
    Veteran Member
    Posts:389


    Send Message:

    --
    08/29/2017 5:30 AM
    Is it possible that the record coming over from Pyxis is populating the field with a value to combine the lines? Did something change on the Pyxis side?
    bernfc10
    Programmer/analyst
    State
    Veteran Member
    (997 points)
    Veteran Member
    Posts:469


    Send Message:

    --
    08/29/2017 2:50 PM
    Ok I asked Infor and the Vendor what field this is and what it does and found out that Single Document to a PO is set to 0 by the vendor. According to Infor, If the single document to a PO needs to be set to a 2 on RQ10 then have the vendor set the value to 1 in position 623 in our file. This will create the requisition in RQ10 with a 2 set that that field and resolve your issue going forward. This is not a Lawson issue and the system is working as it should.
    The issue is that this field has always been set to a 0 and we didn't have this issue and it's not only happening to our pyxis location but all the locations.

    You are not authorized to post a reply.