PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 01/17/2014 6:34 AM by  Sameera
Spreadsheet Designer - Error
 8 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
Sameera
Consultant
Next
Advanced Member
(70 points)
Advanced Member
Posts:30


Send Message:

--
12/24/2013 5:24 AM
    When we try to connect to ltm through the excel plugin, getting the following error. 

    "connection failed: Unable to connect to the remote server", appreciate if someone can help on this 
    Woozy
    Private
    Private
    Veteran Member
    (3490 points)
    Veteran Member
    Posts:708


    Send Message:

    --
    12/26/2013 10:29 AM
    Hi Sameera,

    We really can't help with the information you provided. It sounds like there is a problem with your connection URL, or maybe your username/password (less likely).

    On the login page, the "Server" field should include the server name and port, but should not include http/https/etc. It should just be servername:port. Be sure the SSL checkbox is checked if required (and not checked if not).

    Note that my Spreadsheet designer is v9.2.5 rather than v10, but I think this is still the same.

    Good Luck.

    Kelly
    Kelly Meade
    J. R. Simplot Company
    Boise, ID
    Sameera
    Consultant
    Next
    Advanced Member
    (70 points)
    Advanced Member
    Posts:30


    Send Message:

    --
    12/29/2013 10:42 PM
    Hi Kelly

    Thanks for the reply. I tried to login to the spreadsheet designer using the following credentials (attachement 1) & getting the error in attachment 2.

    1. Username/ Password - do we have to use the application username or database username ?
    2. Port No. - Is it correct to use the SQL port ?

    Any idea how to sort this issue 

    Best Regards
    Sameera








    Woozy
    Private
    Private
    Veteran Member
    (3490 points)
    Veteran Member
    Posts:708


    Send Message:

    --
    01/10/2014 11:36 AM
    Hi Sameera,

    Sorry, I missed your update.  The login information is all application rather than database - login user/password are the same as TM and URL points to the application - but the port may be different than the port for Rich Client or IPA Designer.  Some installations have different end points for different connections, so you'll need to get the correct URL/Port for SpreadsheetDesigner from your sysadmin (or managed services, if under an AMS contract).
    Kelly Meade
    J. R. Simplot Company
    Boise, ID
    Sameera
    Consultant
    Next
    Advanced Member
    (70 points)
    Advanced Member
    Posts:30


    Send Message:

    --
    01/13/2014 12:05 AM
    Hi Kelly

    Thanks for the update. We manage to login to the spreadsheet designer. The issue was with the port no. 

    Once we select the environment from the spreadsheet designer it takes very long time to load the list of business classes. Is this a common issue ?

    Thanks 
    Sameera
    Woozy
    Private
    Private
    Veteran Member
    (3490 points)
    Veteran Member
    Posts:708


    Send Message:

    --
    01/13/2014 9:21 AM
    It depends what you mean by "very long time". In our environments, it probably takes 15-20 seconds for it to load, because it has to run a "buildprod" command in the background to make the information available to the application. IPA does the same thing when you try to use the Landmark "builder" functionality. This also happens the first time you open a form for a prodline in Rich Client.
    Kelly Meade
    J. R. Simplot Company
    Boise, ID
    Sameera
    Consultant
    Next
    Advanced Member
    (70 points)
    Advanced Member
    Posts:30


    Send Message:

    --
    01/13/2014 11:33 PM
    Thanks Kelly
    Srini Rao
    Private
    Private
    Veteran Member
    (299 points)
    Veteran Member
    Posts:141


    Send Message:

    --
    01/16/2014 8:03 AM
    Are you still having the issue?

    Most of the time issue is with WAS, you need to recycle the WAS.
    Sameera
    Consultant
    Next
    Advanced Member
    (70 points)
    Advanced Member
    Posts:30


    Send Message:

    --
    01/17/2014 6:34 AM
    Yap still having the issue, appreciate if you can explain about WAS 
    You are not authorized to post a reply.