PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 12/19/2017 3:57 PM by  drewlewis15
Addins Performance doubled with upgrade
 11 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
Greg Moeller
Private
Private
Veteran Member
(3906 points)
Veteran Member
Posts:1388


Send Message:

--
08/17/2016 10:41 AM

    We've recently went live with Infor10.. and our Addins performance has doubled.

    Issue:  Upgrade from 9.0.1.x to Infor 10.0.8 and at the same time

               Switched platforms from Unix to Windows (database and apps)

    Applied the newest version of MOA available per Infor support... and it is still taking twice as long to load a large payroll file.

    Any suggestions on where I should start troubleshooting this?

    This_Guy
    Private
    Private
    Veteran Member
    (225 points)
    Veteran Member
    Posts:93


    Send Message:

    --
    08/17/2016 11:54 AM

    We are experiencing Add-Ins performance hits on our existing v9, but seems to be related to Lawson Security. Assume you have Add-Ins clustered in WAS, etc? 

    Greg Moeller
    Private
    Private
    Veteran Member
    (3906 points)
    Veteran Member
    Posts:1388


    Send Message:

    --
    08/18/2016 9:52 AM
    Yes, clustered in WAS with 3 app servers.
    xxxxxttysfh
    System admin
    Independent
    Veteran Member
    (128 points)
    Veteran Member
    Posts:62


    Send Message:

    --
    08/18/2016 7:45 PM
    Just uploads or downloads and are u guys using https or http?
    Greg Moeller
    Private
    Private
    Veteran Member
    (3906 points)
    Veteran Member
    Posts:1388


    Send Message:

    --
    08/22/2016 10:37 AM
    We are strictly http.
    Greg Moeller
    Private
    Private
    Veteran Member
    (3906 points)
    Veteran Member
    Posts:1388


    Send Message:

    --
    08/22/2016 12:54 PM
    Odd: When we have a Fiddler session running while doing an Addins Upload, the performance is much closer to or equal to the expected performance.
    What's up with Fiddler?
    Greg Moeller
    Private
    Private
    Veteran Member
    (3906 points)
    Veteran Member
    Posts:1388


    Send Message:

    --
    08/22/2016 1:42 PM
    Queries can be slow as well, but not like the uploads. Uploads are terrible.
    NatalieD
    Analyst II, Report Writer
    Private
    Advanced Member
    (90 points)
    Advanced Member
    Posts:46


    Send Message:

    --
    07/28/2017 10:05 AM
    We are experiencing similar issues with performance after upgrade. How many records do you usually have for upload? Infor told us add-ins is only equipped for 500 records or less. Prior to upgrade to v10, we would process thousands of records a day without issue. Now our workload efficiency has been greatly impacted.
    Kat V
    Sr Supply Chain System Analyst
    South Broward Hospital District
    Veteran Member
    (2124 points)
    Veteran Member
    Posts:724


    Send Message:

    --
    07/28/2017 2:59 PM
    I'm not in IT - but I'm a power user on v10 - Infor has been consistently giving me incorrect answers about Add Ins.
    I uploaded 10K new records to IC11, IC56 and PO25.6 - no issues with speed. We were given a different port to use for the server when using Add-Ins. Not sure if this is why. Instead of connecting on 8080 we were told to use 8081.
    John Henley
    Private
    Private
    Senior Member
    (9638 points)
    Senior Member
    Posts:3230


    Send Message:

    --
    07/28/2017 3:02 PM
    Posted By NatalieD on 07/28/2017 10:05 AM
    We are experiencing similar issues with performance after upgrade. How many records do you usually have for upload? Infor told us add-ins is only equipped for 500 records or less. Prior to upgrade to v10, we would process thousands of records a day without issue. Now our workload efficiency has been greatly impacted.

    This is total BS from Infor Support

    Tell them to escalate your incident to a different technician who knows what they are talking about (but say it nicely).

     

     


    Thanks for using the LawsonGuru.com forums!
    John
    John Henley
    Private
    Private
    Senior Member
    (9638 points)
    Senior Member
    Posts:3230


    Send Message:

    --
    07/28/2017 3:04 PM
    Posted By Kat V on 07/28/2017 2:59 PM
    We were given a different port to use for the server when using Add-Ins. Not sure if this is why. Instead of connecting on 8080 we were told to use 8081.

    What they've done is create a second web server and WebSphere app server to handle Addins traffic, which is often a quick solution, but often unnecessary depending on circumstances (e.g. server load, number of users, number of uploads, etc.)

    Thanks for using the LawsonGuru.com forums!
    John
    drewlewis15
    Financial Systems Business Analyst
    Private
    New Member
    (6 points)
    New Member
    Posts:2


    Send Message:

    --
    12/19/2017 3:57 PM
    I know this is an older thread, but did Infor offer up a solution for the performance issue? We recently upgraded from v9 to v10 MOA, and have noticed significant performance issues... Uploads running twice as long. We have had a case logged with Infor for over a year now continually testing new versions of v10 MOA. Any insight/solution that anyone can offer would be greatly appreciated!
    You are not authorized to post a reply.