PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 01/19/2016 9:30 AM by  alexandre ladjimi
Design Studio and IE11
 18 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
JoeD
Project leaded / Developer
US Bank
Basic Member
(12 points)
Basic Member
Posts:8


Send Message:

--
03/10/2015 2:02 PM
    I realize that Design Studio is not supported on IE11. Anyone have any work arounds for this?
    Survivor
    Systems Analyst
    Hospital
    Veteran Member
    (230 points)
    Veteran Member
    Posts:110


    Send Message:

    --
    03/11/2015 10:35 AM

    IE11 has the capability of running in Enterprise mode.  We have Lawson go down to a lower level.  The only issue I have run into has to do with LBI which you are not using.

    Randy Jacoy
    Application Developer
    U.S. Bank
    Veteran Member
    (132 points)
    Veteran Member
    Posts:46


    Send Message:

    --
    03/11/2015 4:11 PM
    Hi Angela, good to hear from you! We have tried I.E. 11 in Enterprise mode as well as compatibility mode and neither has worked. The Design Studio menu and toolbox doesn't display in I.E. 11. We are on Lawson version 9.0.1.7.426. Are you on a newer version by chance?
    Survivor
    Systems Analyst
    Hospital
    Veteran Member
    (230 points)
    Veteran Member
    Posts:110


    Send Message:

    --
    03/11/2015 4:18 PM

    We are on the latest ESP and MSP.  We do an ESP/MSP once a year except for this year as we are going to Infor 10.

    Randy Jacoy
    Application Developer
    U.S. Bank
    Veteran Member
    (132 points)
    Veteran Member
    Posts:46


    Send Message:

    --
    03/11/2015 4:24 PM
    Thanks Angela. We are in the process of updating to the latest version 9.x so hopefully that will fix our problem.
    Russell E
    Lawson Sr Developer
    BAE Systems
    Basic Member
    (22 points)
    Basic Member
    Posts:10


    Send Message:

    --
    05/19/2015 1:50 PM
    Did your issue with the Design Studio menu now showing ever get resolved?
    TracyO
    Private
    Private
    Veteran Member
    (256 points)
    Veteran Member
    Posts:96


    Send Message:

    --
    05/19/2015 2:10 PM
    I opened an incident with Lawson on this issue and their response is that DS is not supported on IE11 and they have no ETA on if/when it will be supported.
    They did refer me to the support matrix page 32-33
    https://www.inforxtreme.com/esknowbase/root/DLPublic/28987/Compatibility%20Matrix-UNIX-Windows-IBMi%2006Mar-2015.pdf

    Maybe if we get enough customers to open incidents on this issue, they will work on a fix
    mthedford
    Lawson Systems Administration
    Torchmark Corporation
    Basic Member
    (21 points)
    Basic Member
    Posts:7


    Send Message:

    --
    05/19/2015 2:20 PM
    We just upgraded our DEV ENV to LSF 10.0.7, etc. We are having the same issue. The Matrix states that it is N/A, but the DS install docs state otherwise. They have assigned JT-783156 to get DS 10.0.7 compatible with IE11. Now when it will be, who knows...
    Russell E
    Lawson Sr Developer
    BAE Systems
    Basic Member
    (22 points)
    Basic Member
    Posts:10


    Send Message:

    --
    05/20/2015 3:43 PM
    Rumors have it that Env 9.0.1.13 is suppose to resolve the IE11 / Design Studio toolbar issue, but I have not found out if that is true yet.  Is anyone able to confirm this yet?
    TracyO
    Private
    Private
    Veteran Member
    (256 points)
    Veteran Member
    Posts:96


    Send Message:

    --
    05/21/2015 9:35 AM
    It is not true. We upgraded to 9.01.13 and it sill did not work, that is when I logged the incident above
    Russell E
    Lawson Sr Developer
    BAE Systems
    Basic Member
    (22 points)
    Basic Member
    Posts:10


    Send Message:

    --
    05/22/2015 3:23 PM
    Which version of Design Studio are you running?  Also which version of Portal?  I thought I also saw that there is a patch that might need to be installed.
    TracyO
    Private
    Private
    Veteran Member
    (256 points)
    Veteran Member
    Posts:96


    Send Message:

    --
    05/27/2015 2:31 PM
    Russell - were are on Portal 9.0.1.13.539 & DS 9.0.1.13.936

    I have an incident from Lawson that states they do not have it in the plans to fix this problem. I think it would help if anyone that is having this issue would open an incident, hoping that if Lawson gets inundated with incidents on this, they might actually look into fixing it
    Ethan
    ERPISS Manager
    Kaweah Delta Health Care District
    Advanced Member
    (57 points)
    Advanced Member
    Posts:23


    Send Message:

    --
    06/01/2015 10:16 AM
    We are on Infor10 and have had issues with Design Studio on both IE9 and IE11. The only browser that has worked consistently has been IE10. We have tried changing the Compatibility Mode settings, but they did not seem to have any impact.
    alexandre ladjimi
    Advanced Member
    (50 points)
    Advanced Member
    Posts:18


    Send Message:

    --
    06/29/2015 1:09 PM
    I initially reported the IE11 issue with Infor back in January and following the same run around I found the only solution available was to run DS on IE 9 my virtual display.
    Tim Cochrane
    Private
    Private
    Veteran Member
    (450 points)
    Veteran Member
    Posts:154


    Send Message:

    --
    11/19/2015 9:21 AM
    I'm assuming this situation hasn't changed or nobody has found a work around...we just upgraded to IE11, so now we're seeing the same issues.
    IE11/DS 9.0.1.13
    Tim Cochrane - Principal LM/IPA Consultant
    Survivor
    Systems Analyst
    Hospital
    Veteran Member
    (230 points)
    Veteran Member
    Posts:110


    Send Message:

    --
    11/25/2015 1:41 PM

    In version 10, there are still issues with the Object Viewer and the API Builder.  You can at least change it to be compatible with IE8 by hitting F12.  Design Studio in 10 still only works with IE.

    Brad J
    Director
    HCA Healthcare
    New Member
    (3 points)
    New Member
    Posts:1


    Send Message:

    --
    12/01/2015 8:24 AM

    We've had numerous discussions with the Lawson development team and despite the pressure we applied, there are absolutely no plans to support IE11 in design studio for the 9.0.1 version line. I've pointed out the logical inconsistency of the product supporting IE11 but the development tools do not, all to no avail. Consequently, the only work arounds are either to create a virtual machine on your pc where you can install IE10 or below (you cannot have more than one IE version on your PC at a time) or have a second PC. I've confirmed with Lawson development that none of the compatibility modes of IE11 will work either.


    Not great news but hopefully this will clarify the direction and allow folks to take action accordingly.
    alexandre ladjimi
    Advanced Member
    (50 points)
    Advanced Member
    Posts:18


    Send Message:

    --
    01/19/2016 9:30 AM
    We were going through the same issue with IE11 and Design Studio while in ls9.  Now that we moved up to Infor10 I had a lot of maintenance to do to the code(scripts and screens) and after putting in a ticket with Infor.  I got tired the going back and forth and requested a weBex.  They assisted me with some tricks (Xscrgen, width and heights requirements) and I made all my changes under IE8 (f12 from IE11, and selected the IE).  They also said that they were still working on the fix which they told me 6 months ago......  
    alexandre ladjimi
    Advanced Member
    (50 points)
    Advanced Member
    Posts:18


    Send Message:

    --
    01/19/2016 9:30 AM
    We were going through the same issue with IE11 and Design Studio while in ls9.  Now that we moved up to Infor10 I had a lot of maintenance to do to the code(scripts and screens) and after putting in a ticket with Infor.  I got tired the going back and forth and requested a weBex.  They assisted me with some tricks (Xscrgen, width and heights requirements) and I made all my changes under IE8 (f12 from IE11, and selected the IE).  They also said that they were still working on the fix which they told me 6 months ago......  
    You are not authorized to post a reply.