PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 03/29/2017 6:03 PM by  Jey
Trying to use the mass assignment RM tool for 10 upgrade
 13 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
Ronnie
Business Analyst
BMH
Veteran Member
(341 points)
Veteran Member
Posts:143


Send Message:

--
01/16/2017 2:13 PM
    We are currently working on implementing out system from 9 to 10. I have many users I am needing to assign roles to because in 9 most of our users were set up with no roles in LS, and inheriting security from a lawsoness ONLINE privileged user that was set up in LAUA.

    I am going into the mass assignment tool and trying to add roles to all users such as the ESSrole. The mass assignment tool says that the operation completed successful, but when I go and look at any users in LSA tool there are no roles added to any of the users.


    Any thoughts??

    Ronnie
    Business Analyst
    BMH
    Veteran Member
    (341 points)
    Veteran Member
    Posts:143


    Send Message:

    --
    01/17/2017 9:49 AM
    Anyone have any input on this? Lawson support is not being the quickest on responding back to my question.
    Ronnie
    Business Analyst
    BMH
    Veteran Member
    (341 points)
    Veteran Member
    Posts:143


    Send Message:

    --
    01/17/2017 10:07 AM
    ok...I think it appears that the RM mass assign works only for people who have an Environment ID and not "everyone that is in LSA" ...wonder if there is a way to update those in LSA that do not need an environment ID since they all need roles though in order to use ESS.
    Brian Allen
    Private
    Private
    Veteran Member
    (276 points)
    Veteran Member
    Posts:94


    Send Message:

    --
    01/17/2017 10:09 AM
    Are you sure that our condition for "Define Criteria" is being met? You could try to set the criteria to ID = yourID to see if it assigns the Role value you have entered as a test. Then if that works use ID isNot = yourID to assign to everyone else. If there's an issue with mass assignment in your case, you could export users with ssoconfig for the xml format and then load the role for everyone with lsload.
    Ronnie
    Business Analyst
    BMH
    Veteran Member
    (341 points)
    Veteran Member
    Posts:143


    Send Message:

    --
    01/17/2017 10:15 AM
    well i take that back...i see some have the role added that do not have an environment ID added.

    Ronnie
    Business Analyst
    BMH
    Veteran Member
    (341 points)
    Veteran Member
    Posts:143


    Send Message:

    --
    01/17/2017 10:20 AM
    ok, i keep trying and it appears that it is indeed working, but only in chunks of 100..

    I have about 5000 people to do.

    Is this a setting somewhere?
    Dave Amen
    Private
    Private
    Veteran Member
    (173 points)
    Veteran Member
    Posts:61


    Send Message:

    --
    01/17/2017 10:26 AM
    Hi Ronnie,
    In the old days, Mass Assignment would blow up after 2,000 or so. You would keep running it over and over to get to the full volume.

    Andrew Provines showed me this new "feature" you've found, where it now stops after 100 instead of 2,000.
    So now we can only mass assign 100 at a time (ugh).

    Here's how to handle it:
    - In your selection criteria, put "is not" and enter the value for the Role you're adding.
    - Run it repeatedly.

    This way, it keeps adding the Role to those who don't have it. It's a nuisance, but it's fast (run, check status, clear, run, check status, clear).

    Hopefully somebody chimes in with the location of that setting!

    Regards,
    Dave
    (303) 773-3535
    JimY
    Private
    Private
    Veteran Member
    (1089 points)
    Veteran Member
    Posts:389


    Send Message:

    --
    01/17/2017 10:41 AM
    I would go with Brian Allen's suggestion of using ssoconfig. Probably would work much quicker.
    Ronnie
    Business Analyst
    BMH
    Veteran Member
    (341 points)
    Veteran Member
    Posts:143


    Send Message:

    --
    01/17/2017 10:43 AM

    Ok thanks,

     

    Yeah I was used to it doing it in large chunks where I actually noticed it at first.  It took me a moment to notice it was only doing it in 100 chunks.

    Thanks

    JimY
    Private
    Private
    Veteran Member
    (1089 points)
    Veteran Member
    Posts:389


    Send Message:

    --
    01/17/2017 10:58 AM
    If you have Process Automation you could also use that to create a flow to add the role.
    Ronnie
    Business Analyst
    BMH
    Veteran Member
    (341 points)
    Veteran Member
    Posts:143


    Send Message:

    --
    01/17/2017 11:30 AM

    yeah, we do not here. We are very basic here. 

    Brian Allen
    Private
    Private
    Veteran Member
    (276 points)
    Veteran Member
    Posts:94


    Send Message:

    --
    01/17/2017 12:18 PM
    The LDAP page size could be preventing the full update.  KB 1203121 has some info on increasing the page size.
    Ronnie
    Business Analyst
    BMH
    Veteran Member
    (341 points)
    Veteran Member
    Posts:143


    Send Message:

    --
    01/19/2017 3:37 PM
    Thanks, I was able to get it to work at 100 a go.

    Ill look into the page size stuff if it becomes a concern.
    Jey
    Private
    Private
    (9 points)
    Posts:5


    Send Message:

    --
    03/29/2017 6:03 PM

    Hi, 

    Mass assignment currently stops at 100 users (sucks). Infor has a defect ticket opened for this.

     

    You are not authorized to post a reply.